Sweet Potato bought at Oumi-Shrein Handmade Market
Baking at 160℃ for 90 minutes in Gas Oven
Slicing Baked Potato and peeling off
Potato into Paste using Speedcutter
Mixing Paste of Potato and Liquid of Maple Syrup, Almond Milk, Vegetable Margarine, Rice Candy, Cinnamon Powder and Vanilla Essence, with heating
Paste after Mixing
Extruding Paste using Extruder
Setting on Turn Table of Oven after excluding
Baking in Gas Oven at 190℃ for 10 Minutes
Sweet Potato Cakes
Packing in Paper Box and sending to Grandson by Cool Takkyubin keeping Cold
このごろのサツマイモは品種改良されて焼くだけで甘味が強いが、先日の近江神宮手作りマーケットで購入したサツマイモは昔の素朴な甘味の芋であった。
もう一個サツマイモが残っており孫に送ることにしたが、焼き芋だけでは甘味が足らないのでスイートポテトにして送ることにした。
まずはガスオーブンで焼き芋にする。低温160℃で90分焼く。それをスライスして皮を剥いでスピードカッターに入れ、ペースト状にする。
鍋にメイプルシロップ、アーモンドミルク、植物性マーガリン、米飴、シナモンパウダーを入れて火にかけ、その中にペースト状サツマイモを加える。
加熱しながらよくかき混ぜバニラエッセンスを加えてペーストの出来上がりである。
押し出し機にペーストを入れてアルミホイルの器にペーストを押し出して成形する。ターンテーブルに並べて、ガスオーブンで焼く。
190℃で10分焼いてスイートポテトの出来上がりとなる。
サツマイモ スイートポテト 甘味増す
(サツマイモ スイートポテト あまみます)
本日、紙製ボックスに詰めてクール宅急便で孫あてに送った。喜んで食べてくれるものと思う。
0 件のコメント:
コメントを投稿